Стафилококи

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Bulgaricus

Re: стафилокики

Postby Bulgaricus » Mon Jun 04, 2012 10:26 pm

Грешно съм разбрал стойностите Ви. Колко е в крайна сметка IgG?

Правено ли е изследване на CRP и ASL? Ако да, то кога и с какви стойности?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

калата
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby калата » Sun Jun 17, 2012 8:06 pm

ами вече бях написал какви са ми стоиностите,но пак ги пиша заради вас
стоиности за igG= <0,5 отp; 0,5-1,0 граничен; >1,0 положителен; аз имам 2,0;
та в крайна сметка igG ми е 2,0 по скалата в конкретната лаборатория,повторих го тези дни и в друга там беше друга скалата но и по нея ми е положително igG;

относно това CRP и ASL не ми говори нищо,моля пояснете за какво точно изследване или болест става дума?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jul 01, 2012 6:15 pm

Здравейте!

Попитах, защото не разбрах какви са стойностите от предната Ви публикация и преди да се получи недоразумение такива въпроси трябва да се изяснят.
В крайна сметка разбирам, че стойностите на IgG при Вас са повишени.
Тези стойности се повишават, когато имунната система има контакт с чужд белтък. При имунглобулин Г става дума за повишавания, предимно след контакт с бактерии, т.е. един вид "неспецифичен" отговор на имунната система. Затова и изследването на имунглобулин Г е доста общо и не казва какво точно му има на пациентът, а потвърждава само, че е налице такъв имунен отговор.
Друга диференциална диагноза при повишаване на тази стойност е моноклонална гамопатия с неясна важност, която понякога, да кажем при 1% от случаите, е признак за раково заболяване, например мултиплен миелом. Както вече казах шансът е нищожен и не бива да изпадате в паника и да се притеснявате излишно, защото имате бактериална предистория.
За съжаление това повишаване на имунглобулина в комбинация със симптомите Ви може да е предизвикано от толкова много други фактори, че ако сега трябва да "гадая" ще ми трябват часове.
Имам затова два уточняващи въпроса:
1) какви са Ви симптомите в този момент;
2) казахте, че имате изследвания, можете ли да ги пратите по имейл или копия на тях по пощата?
CRP е "с-реативен протеин" и е белтък, който се отделя от тялото през т.нар. "акутна фаза на инфекцията".
ASL e "анти стрептолизин", т.е. антитела срещу страптолизин О. Ако тази стойност е повишена, то може да се заключи (при дадени условия) за инфекция със стрептококи, която тогава трябва да се търси къде е.
Това са две много прости и евтини изследвания.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Форум имам проблем...”