неуточнена диагноза

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
juice
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

неуточнена диагноза

Postby juice » Tue May 15, 2012 1:48 pm

Здравейте,
проблемите ми започнаха преди месец с възпаление под дясното ухо,точно на границата ухо-шия.Вследствие на това забелязах топче малко под него,колкото бобено зърно.Веднага посетих хематолог,направих ПКК,ДКК,АЛАТ,ЛДХ,CRP-всичко в норма.Понеже имах леко запушен нос през ноща,лекарят реши,че е нелекувана стара инфекция и ми назначи Аугментин,1гр за 7 дни и Лимфомиозит.По време на приема на антибиотика абелязах леко повишаване на температурата ми -37,1 до 37,4 в обедно-следобедните часове,която сама спадаше.Направих снимка на бял дроб,да няма някоя прекарана пневмония,оказа се само увеличен двустранно хилусен рисунък.от известно време имам и повишена обмяна на веществата и съответно отслабнах с няколко килограма,силно сърцебиене на момента,пулс 100.Направих хормони-ТСХ 0.0005 и FT4-2,78,посетих ендокринолог,който ми постави диагноза тиреотоксикоза и ми назначи лечение с Метизол и Пропранолол.Приемам вече и тези медикаменти за тиреотоксикозата.Притеснението ми е,че в дясната част на шията,където е и топчето-лимфен възел,чувствам нещо като парене,изтръпване и леко туптене.Като че ли самите жили на врата са ми увеличени,а забелязах и още 1-2 малки топченца.Според личната лекарка това не е притеснително,температурата я отдава на щитовидната жлеза,изписа ми Троксикам 1/ден и Шуслерова сол номер 7.Как да процедирам според вас-тревожат ме тези усещания в дясната част на шията? Смятам да посетя невролог?

Bulgaricus

Re: неуточнена диагноза

Postby Bulgaricus » Sat May 26, 2012 9:39 pm

Здравейте!

Щом са Ви поставили тази диагноза, значи са имали причини.
Явно има някаква неизяснена инфекция.
Оплакванията са нормални винаги, когато има оток има и притискане на съседни структури, ето защо имате такива симптоми.
Липсва ми в цялата Ви история антибиограма. Не е ли правена?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

juice

Postby juice » Thu May 31, 2012 2:27 pm

Здравейте!
При ехография на щитовидна жлеза се установи лимфен нодул,6 мм. в дясна слюнчена жлеза към горния полус ангулус мандибулае.Каза,че не е нищо притеснително.Да,обаче усещанията в дясната част на врата ми продължават-леко изтръпване,дискомфорт,а и топчето е леко нараснало.Отделно и по врата имам едно по-голямо продълговато и 1 малко топче.Ехографиста твърди,че няма увеличени шийни лимфни възли,така е написал.Факт е,че топчетата са тамвъпреки,че съм посетила 2 хематолози-нямало нищо притеснително.
Отделно,на всеки 10 дни пускам ПКК,за проследяване по повод прием на Тирозол,3х2.

Всичко е в норма,обаче сравнявайки с предишните изследвания ми прави впечатление,че левкоцитите намаляват постепенно-от 6,7- през 6,1 и 5,6 днес. Лимфоцитите обаче !се повишават постепенно-от 32,1% при първото изследване през 30,5% до 36% днес.Повишават се и еозонофилите- от 0,9 % през 3 до 4,6 % днес.
Вярно е,че всичко е в норма,но все пак тези вариации и то във възходящ ред,незнам на какво се дължат.Притеснява ме най-вече това с лимфоцитите.
Ще се радвам да чуя и вашето мнение!
Поздрави!

-- Thu May 31, 2012 2:29 pm --

Пропуснах да спомена,че след 7 дневен прием на Аугментин преди месец,топчето видимо се смали,сега обаче отново съм в изходна позиция.

-- Fri Jun 01, 2012 8:29 pm --

Аз да ''докладвам''. Снощи и тази нощ имах силен дискомфорт отново в дясната част на шията,по-големия лимфен възел,който е леко твърд, вече си се забелязва ясно като не малко бобено зърно,всичко ми изтръпваше и тн. Днес реших да отида при хирург,за поредна консултация-хем уж нямам увеличени лимфни възли според ехографа,хем дясната ми шия е в топчета...
Хирурга ми отдели внимание,прегледа всички досегашни изследвания и заключи същото- спред ПКК няма данни за възпалителен процес,но...шийни лимфни възли увеличени;по-ясно изразени тези в дясно;в двете ингвинални области-единични лимфни възли;в двете аксили без увеличени лимфни възли;не болезнени при палпация.

Новото е,че ми назначи ехография на двете млечни жлези,въпреки незасегнати аксили,по метода на отхвърлянето,или поне така ми каза.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Jun 02, 2012 11:58 am

Здравейте!

Не е хубава тази история. От друга страна, въпреки прогресията в стойностите те все още не са еднозначни и може да има всякаква причина за тях. Щом симптомите са се подобрили след аугументин, то е вероятно да става дума за бактериална инфекция. Не случайно всички изследвания не показват никакво изменение.
Добре е да се измерят: TSH за щитовидната жлеза, ако е необходимо и със синтиграфия, освен това възпалителни параметри, като AST и С-реактивен протеин. Често става дума за вирусна инфекция или автоимунен процес, затова и трита имунглобулина M, G, E може да са от значение. При тези симптоми считам изследванията за индицирани.
След тях ЯМР или скенер на торакса в зависимост от резултатите, ако се даде повод за съмнение.
Много често има херпесоподобни инфекции, които причиняват тези симптоми.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

juice

Postby juice » Sat Jun 02, 2012 5:49 pm

Благодаря ви!
CRP го мерих още преди Аугментина,отрицателен.Сега ще го пусна отново.
Междувременно,направих ехография на коремни органи-всичко -черен дроб,панкреас,слезка,параортални са в норма.Видя се най-големия лимфен възел-16 мм,казаха,че си е типичен възел,не капсулован,ако правилно съм разбрала.
ТСХ хормон го мерих преди да диагностицирам автоимунния тиреодит и беше 0,005,а ФТ4 беше завишен.
Сега след почти месец на Тирозол ще видим как ще е.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Jun 04, 2012 10:34 pm

Ами, тогава диагнозата е ясна. Имам усещането, че не сте доволни от нея?
Поздрави, Bulgaricus

juice

Postby juice » Tue Jun 05, 2012 10:45 am

Тиреотоксикоза,доказана,да.
Поради увеличените лимфни възли се тревожех

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jun 10, 2012 12:34 am

За тях може да се направят изследвания на имунната система, имунглобулини, АST и С-реактивен протеин, за да се види има ли смисъл да се притеснявате. Лекарят трябва да реши.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”