В случая става въпрос за баща ми, на 57 години, 88 кг - от няколко години страда от много силни киселини. Доколкото мога да преценя, проблемът се изостря, когато е под напрежение или е ял/пил малко повече предната вечер.
През последните три години, нещата се повтаряха, в общи линии, циклично - подобряване през топлите месеци и кризи от по около месец - месец и нещо към края на зимата. За това време посетихме доста специалисти, като мненията варираха. Така или иначе, преди около седмица му бе поставена диагноза "Аксиална херния, която проминира на описания пръстен с дифузна хиперемия до 25 мм над нея. В антрума надигнати хронични ерозии, а визуализиращата се дуоденална лигавица е б.о. към момента."
Лекарят, който постави дизгнозата, гледа на оперативната намеса като на краен метод, с минимални изгледи за пълно (или поне приемливо) подобрение на състоянието и качеството на живот като цяло. Консервативното лечение се състоеше в следното: един месец Nexium 40mg сутрин и Zirid 20 mg сутрин и вечер, a от няколко дни – controloc 40mg сутрин и 3 пъти на ден Zirid; вечер след храна, при необходимост – Famotidin 20 mg.
В този ред на мисли, бих желал да помоля за мнението на модераторите, а ако е възможно - за информация относно болници в България и Западна Европа (по възможност Германия), извършващи лапароскопска интервенция в тази сфера на медицината.
Предварително благодаря,
Тихомир
хиатална херния
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Re: хиатална херния
Здравейте!
Хиатова херния е болестно преминаване на част от стомаха през диафрагмата в областта на процепа на хранопровода. Има два оперативни метода. И двата имат много сериозни опасности.
Книники има много. Но първо трябва да се постави диагноза в Германия, ако в Германия ще се лекува пациентът. Диагностиката се прави с гастроскопия под пропофолна наркоза. Предполагам струва около 800 Евро.
Ако се интересувате, можем да я уредим, но разходите си трябва да ги поемете сами, защото нямаме бюджет.
Най-добрата практика за тази диагноза е в Мюнстер: http://www.mvz-portal10.de/ . Всъщност е трудно да се каже кой е най-добрият, но тази практика е във всеки случай една от най-добрите и има сертификат за това. Ако на мен ми има нещо и аз там ще отида.
След диагнозата те ще могат да кажат, дали фундупликацио или другата операция трябва да се прави. При тях има и практика със скенер и ЯМР, така че всичко могат да направят, ако се наложи.
Поздрави,
Хиатова херния е болестно преминаване на част от стомаха през диафрагмата в областта на процепа на хранопровода. Има два оперативни метода. И двата имат много сериозни опасности.
Книники има много. Но първо трябва да се постави диагноза в Германия, ако в Германия ще се лекува пациентът. Диагностиката се прави с гастроскопия под пропофолна наркоза. Предполагам струва около 800 Евро.
Ако се интересувате, можем да я уредим, но разходите си трябва да ги поемете сами, защото нямаме бюджет.
Най-добрата практика за тази диагноза е в Мюнстер: http://www.mvz-portal10.de/ . Всъщност е трудно да се каже кой е най-добрият, но тази практика е във всеки случай една от най-добрите и има сертификат за това. Ако на мен ми има нещо и аз там ще отида.
След диагнозата те ще могат да кажат, дали фундупликацио или другата операция трябва да се прави. При тях има и практика със скенер и ЯМР, така че всичко могат да направят, ако се наложи.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”