Проблеми с щитовидната жлеза

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
stancheva
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Проблеми с щитовидната жлеза

Postby stancheva » Wed Feb 22, 2012 6:49 pm

Посетих ендокринолог, тъй като забелязах, че имам проблеми със загубата на тегло, въпреки диетите, които спазвах и тренировките в залата. Преди две години също бях посещавала лекар отново за проблеми в тази област и ми бяха открили завишаване на някои антитела и ми предписаха приемане на селен в продължение на 3 месеца. Сегашните ми изследвания са следните: TSH-2,73uIU/ml (референтни стойности 0.49-4.67/за мониториране на терапия 0,2-5,50/); fT4-1,18 (реф.ст.:0.71-1.85); TAT(anti-Tg)- 24,7IU/ml (реф.ст.: <34); МАТ(anti-Tpo) - 86,9IU/ml (реф.ст.: <12). Лекуващият лекар ми обясни, че антителата ми са завишени, също така и TSH, което и и причината за проблемите с теглото, а също и с косата ми. Предписа ми лечение на курсове като трябва да приемам Еутирокс 25 мкг три месеца по половин таблетка на ден. Това, което ме притеснява е, че стойностите на TSH изглеждат в нормата, но въпреки това трябвало да бъдат вместо 2,73 около 1,3 според думите на лекаря. Изпитвам затруднение в разчитането на резултатите на TSH. Ще бъда много благодарна ако някой може да разчете и разбира се потвърди решението на лекуващия лекар за насроченото лечение. На 21 години съм, 163см, 66 кг, не страдам от други заболявания и не приемам никакви медикаменти. Благодаря предварително! :)

Bulgaricus

Re: Проблеми с щитовидната жлеза

Postby Bulgaricus » Thu Feb 23, 2012 2:53 am

Здравейте!
Имате отклонение в само една стойност и въпреки това то би могло да е достатъчно за такова лечение. Все пак в Западна Европа не се започва такова лечение, без сцинтиграфия на щитовидната жлеза, което е единственият сигурен начин за еднозначна диагноза. Прави се и ехография, за да се види, дали има и някакви възли по щитовидната жлеза. С Вашите симптоми лекарят е сметнал, че това не е необходимо.
Тук можете да прочетете за изследването: http://diasystems.biz/brochures/ELISA%2 ... ti-TPO.pdf

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

stancheva

Postby stancheva » Thu Feb 23, 2012 12:07 pm

Благодаря за бързия отговор! Информацията беше полезна. Също забравих да добавя, че в амбулаторния лист като обективно състояние ми е вписано " Щитовидна жлеза - уголемена 1ва ст., с плътна консинстенция, а като анамнеза е записано "Касае се за болна с установена струма". Исках да го допълня за всеки случай. :) Благодаря отново за бързия отговор:)))

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Feb 25, 2012 4:26 pm

Моля. :)
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”