Два прекарани инфаркта

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Georgi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Два прекарани инфаркта

Postby Georgi » Wed Feb 08, 2012 5:15 pm

Добър ден,
Бих искал да се консултирам със специалист по един проблем. Става въпрос за баща ми, и както гласи заглавието на темата, прекарал е два инфаркта.
Първият беше през 2005 г., а вторият миналата година. Преди една седмица отиде на изследвания с направление от кардиолога понеже му става зле от студеното време. Установени са, чрез ехо доплер - средностепенни стенози на двете вътрешни каротидни артерии. За пореден път му сложиха стент.
Ето и характеристиките:
*възраст: 49 г.
*тегло: около 80 кг.
*ръст: около 1.75-80 м.
*добро общо състояние
*бивш пушач

Та, въпросът ми е: при това положение не е ли по-добре да се сложи байпас?
Ако е необходима по-подробна информация ще препиша от епикризата, за да е по-ясно.
Искрено благодаря за отделеното време!

Bulgaricus

Re: Два прекарани инфаркта

Postby Bulgaricus » Mon Feb 13, 2012 7:36 pm

Здравейте!

След два инфаркта винаги човек има основание да се притеснява.

Пушенето и пиенето на алкохол, както и диабета влошават драстично тези оплаквания.

При наличние на стенози е добре и храненето да бъде с по-малко животински мазнини.

За преценка, дали му е необходим бай-пас трябва да се консултирате със специалист, защото тази оценка е много сложна: първо се преценява, дали той би преживял изобщо тази операция, после дали рисковете от операцията не са по-високи от тези, изобщо да не се оперира. За тази преценка трябва да са налични ВСИЧКИ изследвания и данни при специалистът, който оперира и извършва тази операция.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”