мозачно черепна травма

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
acuacuacuacu
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

мозачно черепна травма

Postby acuacuacuacu » Sun Jan 02, 2011 5:23 pm

Здравейте, незнам как да започна
пиша за първи път във форум защото съм много отчаяна.
Преди един месец блъснаха баща ми. Той е на 43 години висок 170 и тежеше 100 килограма
.. вече не е толкова
Има три черепно мозачни травми и е в кома от месец. Беше 2 седмици в интензивното в Мбал Св. Анна но после го преместиха като ми казаха ,че в реанимация е пълно и за това се е наложило да го преместят в неврохирургия.. там няма никой който да се грижи за него ...
Когато беше в реанимация си отваряше очите, мърдаше си краката, а сега изобщо не помръдва
Четох много за комата и мозъчните травми и навсякаде пише за операция при която кръвоизливите в мозака се исмукват и чак след това се очаква човек да излезе от кома и да се разбере какви са последиците.
Докторите казаха, че не могат да направят нищо и че можем само да чакаме
Вече мина месец въпроса ми е защо не му направят операция ..?

Bulgaricus

Re: мозачно черепна травма

Postby Bulgaricus » Sun Jan 02, 2011 10:20 pm

Здравейте,

от операция има смисъл само когато е налице покачване на черепно-мозъчното налягане. На този етап не виждам смисъл.

Дали има мозъчна дейност могат да кажат лекуващите невролози. Няма лечение, което да е валидно за всички. Налягането е нещо акутно, спешно и нанася бързо за дни и часове щети и те много често остават завинаги, ако не се действа в рамките да няколко часа. Има и изключения.

Какво казват невролозите, правено ли е ЕЕГ и ЯМР с контраст на мозъка?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”