Здравейте!
Имам болка в областта на дясното подребрие в продължение на 3 години. Болката се появи за първи път по време на фитнес тренировки и по-специално докато тичах на пътеката. След това стана постоянна дори и в състояние на покой. Спрях да спортувам и започнах да правя изследвания. Първоначално имах много завишен билирубин, но всички останали чернодробни и жлъчни изследвания бяха в норма, ехографът също не показа наличие на проблем. След прием на жлъчогонно лекарство билирубинът падна, но болката си остана. Лекарят предположи, че това е последствие от дългогодишен прием на Метизол и ме посъветва да направя изследвания отново след 6 месеца. Тогава имах леко завишен АЛАТ, но пак нищо изключително, изследванията за хепатит също бяха отрицателни. Реших да се обърна за помощ към хомеопатията - след 6 месечен курс на лечение имаше 4 месечно подобрение, но лятото проблемът се появи отново, макар и в по-слаба форма. Тъй като се наложи да замина за чужбина направих там всички необходими изследвания - черен дроб, жлъчка, щитовидна, бъбреци, но отново всичко се оказа в норма. Лекарят предположи, че болката може да е резултат от нередовното ходене по голяма нужда и ме лекува с Хуск и разни други разхлабващи средства, но не виждам голям ефект. Имах подобрение от Хуск, въпреки че не ми действаше особено разхлабващо, но получих киселини от него и го спрях. Имам проблеми със стомаха от време на време, но не мога да кажа, че имам някакви много сериозни оплаквания. Напоследък започнах да имам проблеми и с килограмите - за последните 4 месеца качих 6 килограма и имам огромна нужда от спорт, но не мога да спортувам заради тази болка. В момента е тъпа и пристягаща, но дори и при най-малкото физическо натоварване, като тичането за автобуса например, болката се усилва и става много остра. Подпадала съм и на други подобни оплаквания в следствие на спорт в интернет пространството, но досега не съм открила обяснение на възможната причина. Моля за съвет къде да търся. Благодаря предварително!
болка в дясно подребрие
Moderators: Bulgaricus, fotografa
Re: болка в дясно подребрие
Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
Return to “Форум имам проблем...”