Подути лимфни възли

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
thzveta
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Подути лимфни възли

Postby thzveta » Tue Jan 02, 2007 11:25 pm

Преди известно време получих болка под мишницата, която се премести надолу по ръката при сгъвката на лакъта. Болеше ме като силно ударено. Когато се опипах открих твърди обрзувания като топчета. В къщи имам малко коте, което обича да драска и да хапе. Бях цялата надрана. Когато отидох на лекар ми назначиха кръвна картина и се установи че всияки показатели са нормални. Пих антибиотик аугментин и сега твърдите топчести образувания почти изчезнаха, но все още ги има без болка. Моля да ми обясните дали това е свързано по някакъв начин с домашния ми любимец и какво да правя от тук нататък. Опасно ли е това състояние. Благодаря !!!

fotografa

Postby fotografa » Fri Jan 05, 2007 9:23 pm

Имала си лимфаденит. Инфекцията е тръгнала от нараняванията и по лимфен път се е спряла в лимфните възли, където е създала и проблема. Лачението с Огментин е ликвидирало инфекцията. Колегата се е съмнявал за фелиноза, която се причинява от одраскване от котки.

neli

Postby neli » Fri Jan 12, 2007 10:18 pm

Въпросът ми е свързан с темата и затова няма да отварям нова, а ще попитам тук. От 2-3 дни и аз имам болка i подутина точно при подмишнцата, като тази болка се пренесе и по цялата ръка. Усещам я като изтръпнала някакси, като отмаляла. Ходих днес на лекар и той каза, че най-вероятно е от бръсненето на подмишниците. Може би съм се порязала и е тръгнала някаква инфекция. Странно ми е, тъй като от доста време не съм се порязвала, а може и да не съм усетила. Освен това преди се е случвало наистина да се порежа и съм нямала болежки и подути лимфни възли след това. Защо сега тялото реагира така? Предписа антибиотик за 1 седмица и ако подутината и болките не отминат, пак ще ходя.
Аз обаче все си мисля за най-лошото и да не би да имам рак на млечната жлеза Embarassed Имам ли повод за такива притеснения? ПОдуването на лимфните възли при подмишниците може ли да бъде сигнал за това? Лекарят каза, че според него няма защо да се тревожа. Била съм млада за такива проблеми. Е, да, но това не е гаранция. Трябва ли да направя някакви изследвания на кръвта или не се налага на този етап? И от какво може да се е получило това? Нямам домашни любимци и не съм имама досег с такива. Може ли да бъде и от слаб имунитет? В последно време май имунната ми система не е както трябва. И едни афти като са се заредили от двете страни на езика....една се скрива, друга излиза.
Извинявам се за объркания постинг, но наистина съм протеснена.
Благодаря предварително за отговорите.

fotografa

Postby fotografa » Mon Jan 15, 2007 7:37 pm

Има ли зачервяване? Прилича на хидрозаденит.

neli

Postby neli » Mon Jan 15, 2007 10:15 pm

Да, имаше зачервяване, но то отмина още на втория ден, както и подутината. Сега остана само изтръпването на ръката. Явно нещо съм разтегнала, защото лопатката също много ме боли при натиск. При натиск там, ръката още повече започва да изтръпва.

fotografa

Postby fotografa » Fri Jan 19, 2007 8:09 pm

Значи споко - няма да се реже като при хидрозаденит.

neli

Postby neli » Fri Jan 19, 2007 11:09 pm

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Sat Jan 20, 2007 10:01 am

fotografa

Postby fotografa » Thu Jan 25, 2007 6:39 pm

К.Христова

Re:

Postby К.Христова » Sat Jul 24, 2010 7:54 pm

Здравейте ,на 20 години съм и днес сутринта полу4их и аз болка под лявата мишница...прилича ми на подута йлеза,защото е същото което го има и на дясната но подуто и болезненно,леко зачервено е..Не съм извършвала някакво физическо натоварване но вчера се бръснах сас що-годе некачествена бръсначка..Боляло ме и преди от наболите косъмчета но бе подуване.Други симптоми нямам.Попринцип съм с ортикария ,диагнозирана преди около 7 месеца,която започна сас подути лимфни възли ,но зад ушите..Възможно ли е да има някаква връзка..не прили1а на топ4е или бучка,а единствено на подутоТрябва лид а се притеснявам или да изчакам.Благодаря предварително.

Return to “Форум имам проблем...”