Проблем с киста

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Problemm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Проблем с киста

Postby Problemm » Sat Mar 03, 2007 7:39 pm

fotografa

Postby fotografa » Fri Mar 09, 2007 9:00 pm

Сигурно е тръгнал да излиза някакъв конец. Преди време лекувах около година подобна рана на една пациентка, по средата на лечението мина през хирург и после пак при мен. Просто не се отказах и лекувах докато не постигнах успех. Промивки, дренажи, ексцизии - това е начинът.

Guest

Postby Guest » Sun May 27, 2007 5:22 pm

Може ли някой да ми каже на колко години най- рано може да имаш киста ?

fotografa

Postby fotografa » Thu May 31, 2007 11:44 pm

Няма някаква определена възраст. Кисти на различни места могат да се установят дори при раждане.

fogafen

Kiasta

Postby fogafen » Mon Jun 02, 2008 3:00 pm

Здравеите аз сам на 16 имах болки в лявото коляно около 4 месеца -5 реших 1 ден да посетя лекар напражиха ми снимка и се установи че сам имал киста на колоното :shock: и разбрах че се премахвала оперативно така лекарят ми би некаква инджекция от която получих некаф гърч ли тама нз как се води припаднах и сам зел да се треса (по думи на маика ми ) така бих искал да знам какво представлява операцията и следоперационният период тежка ли е самата оператия има ли и други вазможности да се избегне благодаря предварително

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Jun 02, 2008 6:51 pm

Не са ти точни данните, за да може да ти се отговори "некаква киста" "гърч или нещо такова".

Ако лекарят ти е преценил, то трябва да го направиш. Кистата няма да изчезне от само себе си и само може да се влоши. Ако имаш точна диагноза, епикриза и я публикуваш, може и повече да се напише.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

fogafen

Postby fogafen » Sat Jun 14, 2008 8:54 pm

Ами ся бях при друг СПЕЦИАЛИС от хирургите опипа ми коляното след това не кара да клекна 1 пат и ми каза че имам скасан минискус
сажелявам за предишният ми отговор значи напраиха ми снимки при парвият лекар и тои каза че виждал некакво петно на снимките след което предположи че е киста сащо така ми бяха казали че имало вазможност да е и някаква мишка ??? :shock: та втория (специалиста) гледа снимките и ме викна за преглед и ми каз че бил минискус обясни ми какво представлява операцията че с 1 сондичка с камерка отпред и с нещо като местна упоика която трябва да поставят в задника ми :x и ми изтрапва сичко от кръста надоло
а за пъвият преглед доктора ми би некаква инджекция без ъпоика в коляното и тогава сам припаднал и след около половин минута сам се свестил (те са ме свестили) та интересуваше ме главно следоперационият период колко време няма да мога да ходя ще мога ли да натоварвам крака след операцията (не че сега мога ) интересува ме като общо какво няма да мога да правя и колко време ???

AYSUN

....

Postby AYSUN » Sat Aug 16, 2008 2:24 am

ivo78

Киста на Торвалд

Postby ivo78 » Thu Feb 04, 2010 5:23 pm

Отриха на Баща ми Киста на Торвалд като му беше направено ЯМР искам да ми кажете подробна информация за тази киста и как се лекува?Ще ви бъда много благодарен.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Feb 07, 2010 3:22 pm

Здравейте Иво,

при тази киста става дума за латинската диагноза Bursa pharyngealis. Това е доброкачествено образование, заемащо пространство и най-често пълно с течност в горния заден назофаринкс (носоглътка).

Тази диагноза се поставя обикновенно случайно при направените му изследвания и не е задължително да се терапира, освен ако няма оплаквания.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Lidiqqqqq

Postby Lidiqqqqq » Fri Feb 26, 2010 4:50 pm

daaa

Return to “Форум имам проблем...”